2009. április 22., szerda

Bucik medvehagymával


Annyit nyafogtam a medvehagymáért! És most medvehagymát eszünk medvehagymával. Szerintem már enyhe fokhagyma szagot árasztok, még szerencse, hogy itt a hagyma városában ez nem feltünő!
Na jó, ne rémüljetek meg, ígérem most nem hozok egy ideig több medvehagymával feltúrbózott receptet, de tegnap még nem tudtam ellenállni neki. A maradékot eltettem télire.
Az utóbbi időben jobban fogy a buci, mint a kenyér. Ha kenyérnek formázom meg a tésztát, akkor két napig esszük, ha ilyen kis bucikat készítek, akkor éppen csak elég aznapra. Imádják a fiúk megpakolni minden finomsággal, jó kis sonkával, majonézzel, ropogós salátával, friss paradicsommal, ubival...persze csak azután, hogy még melegen csak úgy magában befalnak egy-két ropogós cipócskát.
A jól bevált kenyér tésztáját dagasztom be, annyi módosítással, hogy az öregtésztát megemelem 25-30 dkg-ra, illetve az élesztőt is 1,5 dkg-ra. Az első kelesztés után 120 g-os darabokra vágom őket, kilapogatom, megszórom az apróra vágott medvehagymával, majd hosszúkás cipókra formázom, úgy mint ennél a bagettnél, csak nem nyújtom őket tovább.
Sütőzacskóba teszem őket, kelnek még ott is egy órát, vagy míg jó duplájukra nőnek. Bekapcsolom a sütőt, bevágom a zsemléket és hagyom tovább kelni, míg a sütő felmelegszik 200 fokra. A zacsiba vizet permetezek, a száját az első sor tészta alá hajtom, majd kb. 20 perc alatt ropogósra sütöm őket.

17 megjegyzés:

Ancsika írta...

Szépségesek és idáig érzem az illatát! :)

SZINTIA írta...

Harapnivalóak!:))

Mehike írta...

Nagyon gusztusosak és a többi medvehagymás recept is tökéletes

Scofield írta...

medvehagyma, medvehagymával is lesz? :)

Limara írta...

Köszönöm!:))
Scofield! Visszafogom magam! :)))

erika írta...

nagyon szépségesek! gratulálok!

Taurus írta...

Rácsra vagy sütőlemezre teszed? Ez a mennyiség hány és milyen méretű zacskóba fér be? Légkeveréssel vagy anélkül?

Lehet, hogy írtad már ezeket korábban, de nem találtam meg. Előre is köszi!

Limara írta...

Szia! Sütőlemezre teszem, egy zacsiba 6 db zsemle fér el, így két adagban sütöm. Légkeverés nélkül, nekem nincs olyanom! :))

Taurus írta...

Hú, megnyugodtam, nekem sincs olyan. Köszi, ezt mindenképp megsütöm, eddig csak a nyálamat csorgattam itt.

A.C.E írta...

Tudtam, hogy még bekukkantani sem szabad hozzád! Három hete fogyókúrázom és bocs, hogy kevesebbet jövök hozzád, de ez egyszerűen emberkínzás így! Egyszerűen meghalok egy ilyen buciért!!!!!

trinity írta...

Eszméletlen ropogós, csodás!!!

Scofield írta...

ne fogd visszA:) csak nekem nincs medvehagymám:)irigykedtem kicsit

Katbo-Réka írta...

Jelen pillanatban nálunk is "medvehagyma medvehagymával".
Nagyon klasszak a receptjeid!!!!!

Limara írta...

köszönöm! :))

Timie írta...

Szia Limara!
Nagyon guszta ez a bucid, mint az összes többi péksütid. Egy kérdésem lenne. A szövegleírásban van egy olyan pirossal kiemelve, hogy "ennél a bagettnél" hiába kattintok rá nem jön be az oldal. Tudod esetleg javítani? Mert érdekelne, hogy kell megformázni.
Segítségedet előre is köszönöm
Timie

Limara írta...

Javítottam, köszönöm szépen! :))

Wise Lady írta...

Ez csudaszép!